15 Şubat 2012 Çarşamba

Aynaya Doğru Bakın, Hastalıklarınızı Erken Görün

Sibel Türkİnsanoğlu binlerce yıldır modern tıbbın, ilaçların, doktorların, ameliyatların yardımı olmadan varlığını nasıl sürdürmüş hiç düşündünüz mü?


Sibel Türk




Aslında insan vücudu pek çok durumda kendini koruyacak savunma sistemleriyle donanmış durumda… Bu korunma sistemleri hala pek çok belirtiyle size sağlığınız hakkında sinyaller veriyor. Yeter ki bu sinyalleri doğru okumayı bilin ve aynaya bilinçli bakın…


Gözünüzün İçine Bakın
Eğer gözünüzde kızarıklar varsa çok fazla ağrı kesiciler alıyor olabilirsiniz. Bu tip ilaçlar kanı incelterek etkin hale gelirler ve pıhtılaşmayı, şişkinliği azaltırlar. Eğer sürekli ağrı kesici kullanıyorsanız bu kızarıklardan kurtulmanız zor olacaktır. Ağrılarınızı dindirmek için ara sıra da doğal yöntemleri denemenizde fayda var.

Aynaya Dil Çıkartın
Sağlıklı bir dil pembe renktir. Eğer diliniz renksiz gibi ya da sarımsı bir renge sahipse (örneğin pişmiş bir bifteği andırıyorsa) bu, kansızlığın bir belirtisi olabilir. Bu rahatsızlık genellikle kadınlarda görülür. Vücudunuz yeterince kırmızı kan hücreleri üretemiyor demektir. En önemli belirtisi yorgunluk ve dayanıksızlıktır. Kanınızdaki demir eksikliğini gidermek için mutlaka doktora gitmelisiniz. Bu durumda doktorunuzun önereceği demir ilaçlarını kullanabilir ya da yeşil yapraklı sebzeler, özellikle de kırmızı et gibi demir yününden zengin gıdalarla beslenebilirsiniz.


Saçınıza Daha Yakından Bakın
Eğer saçınızda bazı bölgelerde seyreklikler varsa tiroit hormonunuzda sorun olabilir. Tiroit bezi boynun ön alt kısmında nefes borusunun etrafında bulunur, hormon üretiminden ve vücut ısısından sorumludur. Bazen bu bezin zayıf çalışması metabolizmayı ve saçın uzamasını yavaşlatabilir. Şanslısınız çünkü bu rahatsızlık ilaçlarla tedavi edilebilir. Doktorunuza danışmalısınız. 

Cildinize Dokunun
Elinize gelen cilt dokusu sert ve kuruysa ya da yakından baktığınızda pul pul dökülmeler görüyorsanız beslenme düzeninizde ya da diyetinizde yağ yönünden eksiklik olabilir. Ya da yeterince su içmiyorsunuzdur. Bu besinlerin yetersiz alınması, cildin tıpkı kağıt gibi kuru görünmesine sebep olur. Bu çizgiler yaşlanma dolayısıyla oluşan çizgilere benzemez. Bu kuruluğu günde 8 bardak su içerek ya da somon, fındık, avokado tüketerek giderebilirsiniz. 

Yüzünüzde Pek Çok Farklı Ton mu Var?
Bu belirti için doğum kontrol hapındaki östrojen hormonunu suçlayabiliriz. Bundan dolayı oluşan renk farklılıkları genellikle alın, yanak ve çene bölümünde oluşur. Bazı zamanlarda bu hapı bırakınca bu renk değişiklikleri de yok olur ama yine de tavsiyemiz dermatoloğunuza danışmanız olacaktır. 

Bacaklarınıza Bir de Arkadan Bakın
Bacaklarınızın arkalarında damarlarınız belirgin hale gelmişse ya da geniş kızarıklıklar varsa bunun en önemli sebebi her zaman bacak bacak üstüne atarak oturma alışkanlığıdır. Bu şekilde oturma sırasında bacakların arka, alt kısmı baskı altında kalır ve bölgedeki kılcal damarlar çatlayabilir. Eğer bu şekilde oturma alışkanlığınızdan vazgeçemiyorsanız en azından hep aynı bacağınızı kullanmayın, arada bir bacaklarınızı değiştirin. Günün sonunda ayaklarınızı 20 dakika havaya kaldırırsanız kan dolaşımını hızlandırırsınız.


Şişmiş Gözler
Çok az ya da çok fazla uyku, bir gece önce alınan alkol, aşırı kafein tüketimi, stres ile yapay ışıklar, bilgisayar ve televizyon gibi olumsuz etkenlere uzun süre maruz kalmak sabahları şiş gözlerle uyanmanın başlıca nedenleridir. Ertesi sabah aynada hoş olmayan bir görüntüyle karşılaşmak istemiyorsanız bir gece önceden almanız gereken bir kaç önlem var: Papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk ve şişlikleri gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru bir çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. 2 makyaj pamuğunu çaya batırıp gözkapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın. Gözaltı şişliklerine antioksidan özellikli göz kremleri de sürebilirsiniz. Sorununuz kronikse bir doktora görünmenizde yarar var.


Yüzünüzde Aniden Kızarıklıklar mı Oluşmuş?
Yüzünüzde kırmızı şarap rengini andıran bazı lekeler aniden oluşuyorsa bunun nedeni alerji olabilir. Vücudunuzun bazı yiyeceklere karşı verdiği tepkiye alerji diyoruz. Akşam ne yediğinizi bir düşünün…  Kabuklu deniz hayvanları, çikolata, domates ya da dut olabilir mi? Eğer suçluyu bulursanız ondan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder