15 Şubat 2012 Çarşamba

Çocuk Besleme Rehberi...

Çocuk Beslenme RehberiSofra, savaş veya pazarlık alanı değil... Çocukla yemek pazarlığı çözüm değil, sıkıntı yaşatır...




Çocukların beslenme alışkanlığı kazanmasında mutlu bir başlangıcın hayat boyu sağlıklı yeme alışkanlığı gelişimine yardımcı olduğu, neyi ne kadar yiyeceğine genellikle çocukların karar verdiği belirtiliyor...


Sofra savaş veya pazarlık alanı değildir. Pazarlıklar çözüm değil, sıkıntı yaşatır. Öğünlerin bir ceza veya ödül unsuru yerine, beslenmede yeni tekniklerin uygulanması faydalı olacaktır. İşte sık rastlanan çocukluk çağı beslenmesinde 5 tavsiye;


1-Her öğünde aynı besini istemesi


Her öğünde istediği besinle birlikte yeni bir besin sunun, birkaç gün sonra çocuk diğer besini de deneyecektir. Genellikle bu sıkıntı kısa zamanda çözülür.


2-Sunulan öğünü reddetmesi


Her öğünde ekmek, sandviç, meyve gibi çocukların sevdi ği besinleri sofrada bulundurun. Teşvik edici olun, ancak çocuk sunulanı yemezse se aç kalacağından korkmayın.


3-Yemek sırasında televizyon


Televizyonu kapatın. televizyon aile sohbetini engeller ve çocuğun beslenmesini etkiler. Yemek, ailenin bir araya geldiği özel bir zaman, televizyon saati ise eğleneceği zamandır.


4-Sunulan yemeği beğenmemesi


Çocuğun sadece kendi istediğini tüketmesine izin vermeyin, masadaki diğer besinleri yemesini isteyin, eğer uyumlu davranmazsa odasına gitmesini veya masadan kalkmasını isteyin ve bir sonraki öğüne kadar herhangi bir şey yemesine izin vermeyin.


5-Yeni sunulan besinleri reddetmesi


Yeni besinler sunmaya devam edin, ancak zorlamayın, yeni tatlar denemeye hazır olması zaman alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder