15 Şubat 2012 Çarşamba

Dudak Deyip Geçmeyin

cilt bakimi, guzellik, normal ciltler, kuru ciltler, yagli ciltler, cilt lekeleri, cilt, Dudak Deyip Geçmeyin, ince dudaklar, kalin dudaklar, dolgun dudaklar, dudak bakimi, bakimYüzde en çok dikkat çeken yerlerden birisi de dudaklarımızdır. Makyaj yaparken baştan savma sürülen bir ruj, ya da yapılan basit bir hata ifademizin değişmesine hatta bazen komik görünmemize bile neden olabilir. Aşağıdaki birkaç basit noktaya dikkat ederseniz siz de çekici dudaklara sahip olabilirsiniz.





Dudaklarınız çok mu dolgun?
Dudaklarınızı olduğundan daha ince göstermek istiyorsanız:
- Dudak kenarlarınıza hafifçe fondöten sürün.
- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle üst dudağınızın doğal çizgisinin hemen altından, alt dudağınızın ise hemen üstünden çevreleyin.
- Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Mat rujlar tercih edin. Ruju fırça ile uygularsanız daha iyi sonuç alırsınız


Dudaklarınız çok mu ince?
Dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermek istiyorsanız:
- Dudaklarınızı, rujunuza uygun renkte bir dudak kalemiyle doğal çizgisinin tam üstünden çevreleyin.
- Dudaklarınızın yeni çizgisine sadık kalarak rujunuzu sürün. Parlak ve açık renkler kullanın. Koyu renkler dudak hacminizi küçültür. Koyu renk kullanmak zorundaysanız, dudaklarınızın ortasına daha açık bir renk veya parlatıcı sürün.


Ruj sürerken dikkat etmeniz gerekenler:
Rujunuzun kalıcı olması için:
Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kağıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2.katı uygulayın. Bu sayede rujunuz uzun süre bozulmadan kalacaktır.
Rujunuz dişlerinizi mi boyuyor?
Kötü bir görüntü ama önlemi çok kolay: rujunuzu sürdükten sonra başparmağınızı ağzınıza koyun (çocukların parmak emdiği gibi) ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Rujunuzun fazlası parmaklarınıza çıkacak ve dişlerinizi boyayarak komik görünmenizi engelleyecektir.
Parlak dudaklar için:
Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşten, kışın da soğuktan korunmuş olacaktır.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder