15 Şubat 2012 Çarşamba

Size En Uygun Parfümü Nasıl Seçeceksiniz?

Size En Uygun Parfümü Nasıl Seçeceksiniz?, Parfüm, Parfüm Seçimi, Kokular, En Uygun Koku,Birçok farklı parfüm arasından teninize, karakterinize dahası ‘’size’’ en uygun kokunun hangisi olduğunu bulmak zor iştir. Üstelik birbiri ardına birkaç parfümü koklamak hafızayı yanıltabilir. Bunun için en akıllı yardımcınız kahve taneleri olacaktır. Nasıl mı? Yazımızı okuyun...





1- Doğru Koku Ailesini Bulun: Sayıları binlerle ifade edilebilecek kadar çok koku kombinasyonları arasından size en uygun parfümü bulmak için ne zamanınız ne de sabrınız yeterli olur. Bu yüzden öncelikle en beğendiğiniz koku ailesinde karar kılmalısınız. Aradığınız parfüm çiçeksi mi olmalı yoksa odunsu ve oryantal mi? Hangi kokuları, hangi renkleri ve hangi moda stilini benimsediğinizi düşünün. Cevaplarınız parfüm seçiminde hem size hem de danıştığınız uzmana yardımcı olabilir.


2- Uzmanlar Gibi Test Edin: Elinize birkaç tester birden almayın. Çünkü burun ardı ardına ancak 3 farklı kokuyu hatırlayabiliyor. Ancak arada bir koklayacağınız bir kahve tanesi burnun yeniden koku almasına yardımcı olacaktır. Parfümleri mağazalarda rahatlıkla bulabileceğiniz ince koku şeritlerine sıkarak koklayın. Beğendiğiniz bir ya da birkaç kokuyu daha sonra teninizde test edebilirsiniz. Ardından temiz havaya çıkın, böylelikle içerideki parfüm bulutunun etkisinde kalmamış olursunuz. Parfümün teninizde etkisini göstermesi için zamana ihtiyacı vardır. Test sırasında kıyafetlerinizin doğal kumaşlardan olmasına dikkat edin. Çünkü yapay kumaşlardan yapılmış giysiler sonucu yanıltabiliyor. Kokuyu sıktığınız alanı birbirine sürtmeyin. Bu, koku moleküllerinin doğal hareketini engelliyor.


3- Kusursuz Bir Şekilde Sıkın: Aradığınız kokuyu buldunuz. Şimdi en önemli soru onu nasıl sıkacağınız. Kokuyu kulaklarınız ve diz kapaklarınızın arkasına, dekolte bölgenize sıkın.
En etkili parfüm kullanma rehberinde Guerlain’in ünlü burnu Sylvaine Delacourte şöyle diyor; “kokuyu önce havaya sıkın ve altında dolaşın...”


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder