15 Şubat 2012 Çarşamba

Yaşa Göre Beslenme

Yaşa Göre BeslenmeGençlik yılları


Sadece tartıda görülen rakamların önemli olduğu bu dönemde "güzel bir vücut için güzel yemeklere paydos" demenize gerek yok. Kilo alıp vermenin en kolay olduğu gençlik yıllarında vücut daha çok kalori yakabilir.




Kilo vermek kolay diye düşünerek uzun süreli ve çok kilo vermeye yönelik rejimlere başlamak son derece yanlış bir uygulamadır. Yarı yolda bırakılan diyetler yüzünden vücudun dengesi bozulur.


Orta yaşlar


Kalsiyum, meyve, sebze ve lifli gıdaların tüketiminin üzerinde durulmalıdır. Özellikle kadınlarda kalsiyum eksikliği menopozdan sonra kemik erimesine yol açmaktadır. Fast-food gıdalarda bol sostan, asitli içeceklerden, kahve ve sigaradan kaçınılmalıdır. Bu arada sebze ve meyve tüketimini mümkün olduğu kadar artırmalıdır.


Olgunluk yılları


Kimileri elliye merdiven dayadığını düşünerek yaşlılık sendromuna girer. Bu yaşlarda kişi bir anlamda kendi kendinin doktoru olmak zorundadır. Geçmiş senelerdeki beslenme alışkanlıklarının artı ve eksilerin ortaya çıktığı bir dönemdir. Vücudun en çok vitamin, kalsiyum ve sodyuma ihtiyacı vardır. Riskli hastalıklar baş göstermişse yeme alışkanlıklarından ve sigaradan acil olarak kurtulmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder