15 Şubat 2012 Çarşamba

Fotoğraflarda Güzel Görünmenin Püf Noktaları

Fotoğraflarda Güzel Görünmenin Püf Noktaları, Kadın, Fotoğraf, Tüyo, Güzellik,Günümüzde sosyal paylaşım sitelerinde profili olmayan insan hemen hemen yok gibi. Herkes profiline en güzel fotoğraflarını koymanın derdinde. Ama siz güzel olmanıza rağmen fotoğraflarda güzel çıkmayı bir türlü başaramayanlardan mısınız?







Ya da arkadaşlarınızla çektirdiğiniz toplu fotoğraflarda sizden çirkin görünmeyi başaran yok mu? Aslında sorununuzun çözümü çok basit... Birkaç küçük ayrıntıya ve tekniğe dikkat ederek siz de fotoğraflarda güzel görünebilirsiniz...


1- Öncelikle duruşunuza dikkat edin. Vesikalık fotoğraf çekiliyormuş gibi durmayın. Bir omzunuz fotoğraf makinesine bakarken diğeri biraz daha arkada kalsın. Böylece daha ince ve zarif gözükürsünüz. Başınızı çok eğerseniz gıdınız olduğundan büyük görünür unutmayın.
2- Eğer fotoğrafınızın flaşlı çekilmesi gerekiyorsa yani karanlık bir ortamdaysanız ruj olarak böğürtlen tonlarını tercih edin. Daha koyu tonlar dudaklarınızın kapkara çıkmasını sağlayacaktır. Tam tersi şekilde şayet karanlık ortamda olduğunuz halde parlatıcı kullanmışsanız dudaklarınızın flaşın etkisiyle gereğinden fazla parlayacağına emin olabilirsiniz.
3-Yapı gereği bazı kişilerde sağ, bazılarında da soldan fotoğraf daha güzel durur. Eski fotoğraflarınıza bakarak hangi açıdan daha güzel durduğunuzu kesinleştirin ve öyle poz verin.
4-Dikkat ederseniz ünlüler zorunlu olmadıkça yüzleri hep hafifçe sağa dönük şekilde soldan poz verirler. Siz de bu tekniği deneyebilirsiniz. Aynı zamanda yüzünüzü birazcık ileriye uzatmayı da denemelisiniz. Böylece yüzünüz ve boynunuz daha ince gözükecektir.
5-Eğer fotoğraf çekileceğiniz yer açık hava ise saçınızı örmeyin ya da toplamayın. Rüzgarın eşliğinde savrulan ya da karışan saçlar ortaya çok daha hareketli ve güzel görüntülerin çıkmasını sağlayacaktır.
6-Güzel fotoğraflarınıza bakın genelde yüzünüzde mutlu bir ifade olan fotoğraflardır. Poz verirken hafifçe gülümseyin ama gülümserken dudaklarınızı ne kadar germeniz gerektiğini ya da dişlerinizi gösterip göstermemeniz gerektiğini aynanın karşısında test edin.
7-Fotoğraf makinesinin objektifinin tam içine değil hafifçe üst kısmına bakın.
8- Fotoğraf çekilmeden hemen önce bir kaç kez üst üste hızlıca gözlerinizi kırpıştırın ki gözleriniz parlak çıksın. Dudaklarınızı hafifçe ıslatmayı da ihmal etmeyin.
9-Eğer iri ve kiloluysanız vücudunuzun bir kısmını, toplu fotoğraflarda yanınızda duran arkadaşınızın, yalnız fotoğraflarda ise poz verdiğiniz alandaki objelerin ( ağaç, masa, heykel vs...) arkasına saklayın.
10-Son olarak zaman hakkında da bir tüyo verelim: Fotoğraf için en iyi zaman ışığın yavaş yavaş azalmaya başladığı günbatımıdır. Gün batımı zamanında her zaman olduğunuzdan daha güzel gözükeceğinize emin olabilirsiniz. Azalan ışık nedeniyle göz altı torbalarınız daha az gözükecek ve yüz hatlarınız yumuşayacak.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder