15 Şubat 2012 Çarşamba

SAĞLIKLI Uyku = SAĞLIKLI Yaşam

Sağlıklı Uyku = Sağlıklı YaşamVücudun sağlığı için alınan besinler kadar, uykunun da önemi büyüktür... Kimi zaman üst üste içilen birkaç bardak çay ve kahve, kimi zaman etraftaki ses ve gürültü kimi zaman da kafalardaki küçücük bir problemin büyütülmesi bütün geceyi uykusuz geçirmenize neden olur…





Uyumakta güçlük çeken insanlar, iyi uykunun kurallarına uyduklarında bile, zaman zaman uyku problemleri yaşamaya devam edebilirler.


Eğer sizinde akşamları erken yatmanıza rağmen uykunuz bir türlü gelmiyorsa; gece geç saatlerde, hatta sabaha kadar gözünüzü kırpmadan oturup televizyondaki tüm programları izliyor ve bir türlü uyuyamıyorsanız önerilerimizi mutlaka uygulamalısınız, sorununuz tamamen ortadan kalkmasa bile en aza inecektir...


Uyumanıza Yardım Edecek Yöntemler:
#  Yatağa uykunuz gelmediği sürece girmeyin, bu durumda yaşayacağınız "acaba uyuyabilecek miyim" kaygısı uykuya dalmanızı daha da güçleştirecektir.


#  Öğle uykusundan kaçının. Öğlen uyusu, uyku birikimini azalacağından gece uykunun gelmesini geciktirir ve uykusuzluk çeken insanları olumsuz etkiler.


#  Çok sıcak ve çok soğuk yiyecekler veya kafeinli içecekler uykunuzu kaçırır. Uyumak için bir bardak ılık süt veya ıhlamurla birkaç bisküvi yemeyi tercih edebilirsiniz.


#  Akşam saatlerinde yenilen aşırı miktarda yemek veya uyku öncesi aşırı miktarda sıvı alınması mideyi rahatsız ederek, uykuya geçişi zorlaştırır.


#  Sigaranın uyku bozukluklarına yol açtığını ve nikotinin tüm sinir sistemini etkilediğini unutmayın.


#  Uyku ortamının fiziksel şartlarına dikkat edin. Işık, gürültü, yattığınız zemin veya oda ısısı uykuya dalmanızı etkileyen faktörlerdir ve bunlar kişiye göre değişir. Siz kendinize en uygun fiziksel ortamı tespit etmeli ve bu ortamda uyumaya çalışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder