15 Şubat 2012 Çarşamba

Gözaltı Morluklarınızla Savaşın

Gözaltı Morluklarınızla Savaşın, Sibel Türk, Gözaltı Morlukları, Kadın, Güzellik, Cilt Bakımı, Makyaj, SağlıkBir insanın yüzünde ilk bakılan yer gözleridir. Güzel gözler ne kadar hoşa giderse, kızarmış, altları morarmış gözler de o kadar itici görünür. Çoğu genetik sebeplere bağlı olan gözaltı morlukları kişinin yüzüne yorgun ve yaşlanmış bir ifade verir. Bu morluklardan kurtulmak çok kolay olmamakla birlikte imkansız da değildir.


Sibel Türk



Gözaltı morluklarıyla savaşmaya başlamadan önce bunların nedenlerini bilmemiz gerekir. Bu morlukların en yaygın nedeni genetik olmakla birlikte bir diğer sebep; cildin zamanla incelmesi sonucunda kılcal damarların görünür hale gelmesidir. Güneş ışınları bu sorunu adamakıllı arttırır. Bir başka nedense; alerjiler veya yüksek ateşle seyreden hastalıklardır.


Bazı gıdalar, polen, toz, kedi tüyü kimilerinde öyle bir kaşıntı, hapşırma ve göz sulanmasına neden olur ki, bu kişiler gözlerini ovuşturmadan yapamazlar. Sonuç içi kızaran, dışı moraran gözlerdir! Gözalatı morlukları genellikle çok beyaz tenli ve göz çukuru derin olanlarda meydana gelir.


Fizyolojik nedenler arasında vücudun fazla su tutması veya su kaybı, aşırı tuz tüketimi, sigara içmek, kalp hastalıkları, böbrek ve karaciğer hastalıkları birinci sırada yer alır. Tabii uykusuzluk, kansızlık ve demir eksikliği gibi sorunların tümü, gözaltındaki lekelerle kendini ifade eder.


Önlemler neler?


Bu koyu halkaları kısmen düzelten, artmasını önleyen bazı çareler biliyoruz. Her şeyden önce, vücudunuzu susuz bırakmayın. Sonra son derece hassas olan göz çevresini güneşten koruyun, uykunuza özen gösterin, yüzünüzü soğuk su ile yıkayın, tuzu azaltın, bol bol balık, sebze ve meyve tüketin.


Üzüm çekirdeği extresi, C vitamini ve diğer antioksidanlar kılcal damarların güçlenmesine ve cildin gelişmesine yardımcı olur. Bunlardan yararlanın.


Tedavi şekilleri


Gözaltı morluklarına salatalık ya da patates halkalarının veya çay kompreslerinin iyi geldiğini çoğumuz biliyoruz.


* Ancak bu malzemeleri taze olarak ve buzdolabında soğutarak uygulayın.


* K ve C vitamini içeren göz çevresi kremleri kullanın.


* Özel bir teknikle yapılan gözaltı mezoterapisi de son derece güzel sonuçlar veriyor.


* Birçok durumda lazer peeling gözaltı morluklarını hafifletir. Ancak biraz sıkıntılıdır.


* Radyo frekansı ile yapılan yüz gençleştirme seansları hem zahmetsiz hem de gayet etkilidir.


* Fraksiyonel lazer (çok küçük delikler açan bir cihaz) ile gözaltı morluklarında harika sonuçlar alınabiliyor. İyileşme süreci çok daha kısa olan bu yeni lazer tekniği ile yaklaşık 3 seansta gözaltı morluklarını büyük ölçüde hafifletilebiliyor.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder