15 Şubat 2012 Çarşamba

Çocuğunuzla Oyunlar Oynayın

Çocuğunuzla Oyunlar OynayınAnne-babalar, bebeğinizle oynayın ki ileride sağlıklı bir kişi olsun, bazı fizyolojik ve psikolojik sorunların daha kolay üstesinden gelsin.





Bebeklik döneminde yaptırılan jimnastik, hiperaktivite ve konuşma güçlüğü olan çocuklarda olumlu sonuçlar verir.

Bebekler doğumdan birkaç saat sonra hareket etmeye başlarlar ve bu hareketler doğal olarak her geçen gün artar. Kasların yetersiz çalışması, bebekte gelişim bozukluklarına yol açar. Bu nedenle basit hareketlere erken başlanması gerekir. Bebeğiniz ilk günlerde fiilen katılmadığı hareketlere, üçüncü aydan sonra sizinle birlikte yavaş yavaş yapmaya başlar.

Rahat Ve Mutlu Uyumasını Sağlar
Bebeğinizle yapacağınız hareketler için saatin önemi yoktur. Bebeğinizin bacak ve kollarını zorlamadan yaptıracağınız hareketler onu rahatlatır. Jimnastik, yalnız vücudu geliştirmekle kalmaz, uyku saati geldiğinde uyumayan ve huysuzluk eden bebekler için de çok etkin bir yöntemdir. Bebeğinize yaptırdığınız jimnastik, bağırsaklarının ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar, iştahsız bebeklerin de yemelerini düzenler.

Oyuncaklarıyla Güvende Hisseder

Peluş oyuncaklar
Sarılıp uyuyabileceği yumuşacık bir pelüş oyuncak, kendisini güvende hissetmesini sağlar. Onun için bir arkadaş görevi görür. Yumuşak bir oyuncağın bebeğinizin tenine değmesi dokunım duyusunu geliştirir.

Egzersiz oyuncakları
Sağlıklı bir şekilde bebeğinizin, kollarını, bacaklarını ya da tüm vücudunu hareket ettirmesini sağlar. Böylece bebeğiniz, eğlenirken bir yandar da fiziksel gelişimini destekleyici hareketler yapabilir. Şekilli kutular, içiçe geçen kaplar
Birbirinden farklı boyut ve şekillerdeki kutularla oynamak çocuğunuzun el becerisini geliştirme, nesne-boşluk uydurma, ayırt edebilme yeteneklerini destekleme açısından çok yararlıdır. Böylece hem el becerileri, hem de hayal gücü gelişir

Müzik ve sesli oyuncaklar
Müzik çalan ve farklı sesler çıkaran oyuncaklar, bebeğin dinleme ve belleğini kullanma yeteneklerini geliştirir, ilk başlarda gelişi güzel basıp, sesler çıkarabildiği düğmelere daha sonra bilinçli olarak basarak yaratıcılığını arttırır.

Hareketli oyuncaklar
Bebekler için emeklemeye ve yürümeye başlamak özgürlüğe kavuşmanın ilk adımdır. Peşinden emekleyebileceği ya da yetişmeye çalışacağı hareketli oyuncaklar onu teşvik edici olur.

Bebeğinizin banyosu
Bebeğin elinizden kayacağından, su yutacağından ya da soğuk alacağından korkmayın. Kendinize yeterince güvenmiyorsanız, küvete sokmadan önce başını ve yüzünü yıkayın. Dirseğinizle suyun sıcaklığını kontrol ettikten sonra bebeği yavaşça küvete sokun. Bebeği koltuk altından sıkıca tutunuz ve başını kolunuza dayayın. Bebeğinizin suyla oynamasına izin verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder