15 Şubat 2012 Çarşamba

Kalp İçin Diyet...


Prof. Dr. Ali ErginKalp hastalıklarından korunmak için, yemek çeşidini sınırlamak yerine, besinlerin özelliklerine göre tercihte bulunmak gerekiyor.



Prof. Dr. Ali Ergin



Anjiyo Uzm.






Kalp hastalıkklarından korunmak için  yapılan diyetlerde, yemeklerin çeşidinin sınırlanması yerine,  besinlerin özelliğine dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.



Kalp hastalıklarından korunmak için sağlıklı  beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.  



Sağlıklı beslenme için yemeklerin çeşidinin sınırlandırılmasına  gerek yoktur. Besinlerin özelliklerinin bilinerek  tercih edilmesi ve uzak durulması gereken yiyeceklerin dikkate  alınmasının yeterli olduğunu söyledi.



Sağlıklı bir kalp, sağlıklı bir beslenmeyle görevini  yapabilir. Tercih edilecek ve uzak durulacak besinler:  



  -Yağlı etler, sakatat, salam ve sosisten uzak durulmalı; derisi  çıkarılmış tavuk, hindi ve balık eti tercih edilmelidir.  



  -Tam yağlı süt, krema, krem peynir ve mayonezden uzak durulmalı;  az yağlı süt, kaymaksız yoğurt ve yağsız peynir tercih edilmelidir.  



  -Yumurtanın sarısı yerine beyazı yenmelidir.  



  -Hayvansal yağlar ve tereyağı yerine ayçiçek, zeytin, susam, soya  ve mısırözü yağları tercih edilmelidir.  



  -Pasta ve hamur işlerinden uzak durmalı; ekmek, yağ içermeyen  krakerler, tahıllar, makarna ve baklagiller tercih edilmelidir.  



  -Krema ya da sosla hazırlanmış sebzeler yerine haşlanmış patates  yenmelidir.  



  -Dondurma, çikolata, patates cipsi, tereyağlı patlamış mısırdan  uzak durulmalı; meyve suları, çay, kahve ve yağsız patlamış mısır  tercih edilmelidir.  



  -Pizza ve pide gibi yiyeceklerde, peynir, salam, sosis gibi  besinler yerine sebzeli olanlar tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder