Kalp hastalıklarından korunmak için, yemek çeşidini sınırlamak yerine, besinlerin özelliklerine göre tercihte bulunmak gerekiyor.
Prof. Dr. Ali Ergin
Anjiyo Uzm.
Kalp hastalıkklarından korunmak için yapılan diyetlerde, yemeklerin çeşidinin sınırlanması yerine, besinlerin özelliğine dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.
Kalp hastalıklarından korunmak için sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
Sağlıklı beslenme için yemeklerin çeşidinin sınırlandırılmasına gerek yoktur. Besinlerin özelliklerinin bilinerek tercih edilmesi ve uzak durulması gereken yiyeceklerin dikkate alınmasının yeterli olduğunu söyledi.
Sağlıklı bir kalp, sağlıklı bir beslenmeyle görevini yapabilir. Tercih edilecek ve uzak durulacak besinler:
-Yağlı etler, sakatat, salam ve sosisten uzak durulmalı; derisi çıkarılmış tavuk, hindi ve balık eti tercih edilmelidir.
-Tam yağlı süt, krema, krem peynir ve mayonezden uzak durulmalı; az yağlı süt, kaymaksız yoğurt ve yağsız peynir tercih edilmelidir.
-Yumurtanın sarısı yerine beyazı yenmelidir.
-Hayvansal yağlar ve tereyağı yerine ayçiçek, zeytin, susam, soya ve mısırözü yağları tercih edilmelidir.
-Pasta ve hamur işlerinden uzak durmalı; ekmek, yağ içermeyen krakerler, tahıllar, makarna ve baklagiller tercih edilmelidir.
-Krema ya da sosla hazırlanmış sebzeler yerine haşlanmış patates yenmelidir.
-Dondurma, çikolata, patates cipsi, tereyağlı patlamış mısırdan uzak durulmalı; meyve suları, çay, kahve ve yağsız patlamış mısır tercih edilmelidir.
-Pizza ve pide gibi yiyeceklerde, peynir, salam, sosis gibi besinler yerine sebzeli olanlar tercih edilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder