15 Şubat 2012 Çarşamba

Olduğunuzdan Genç Görünmeniz Mümkün

Olduğunuzdan Genç Görünmeniz MümkünEn geç 30’ lu yaşların ortalarından itibaren ciltte birtakım değişiklikler görülmeye başlar. Kollajen ve elastin liflerde değişiklikler oluşur ve bu yüzden ciltte sarkmalar belirir. Sarkan yüz derisi size yaşlı- yorgun bir ifade kazandırır. Alacağınız basit birkaç önlemle olduğunuz yaştan daha genç görünmenizi sağlayabilirsiniz.





Masaj: Her gün nemlendiricinizi sürerken sarkmaya karşı 5 dakika yukarıya doğru yüz masajı yapın. Kaşın düşüklüğünü engellemek için 3 parmağınızı kaşın altına koyun, yukarı doğru masaj yapın. Gözlerinizi kapatın. İşaret parmaklarınızla göz kapaklarınızı içeriden dışarıya doğru basınç oluşturacak şekilde bastırın. Bu sırada gözlerini açmayı deneyin, ama parmaklarınızın baskısından bu mümkün olmayacaktır. Bu egzersiz göz kapağı kaslarını güçlendirecek, sarkmalarını engelleyecektir.


Yatma şekli: Boyun güzelliği ve yüzünüzün sarkmaması için hafif alçak bir yastıkta sırt üstü yatmalısınız. Yüzünüzün üzerine yatmanız hem sarkmalara hem de kırışıklıklara sebep olacaktır. Sabah uyandığınızda yüzünüzde gördüğünüz yastık izlerinin bir süre sonra kalıcı hale dönüşeceğini unutmayın.


Beslenme: İyi beslenmelisiniz. Güzel bir cilt için sağlıklı beden şarttır. Dengeli beslenmeli, sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmemelisiniz. Toksinlerin kolayca atılması için bol su içmek de cildinize iyi gelecektir.


Donmuş maden suyu mucize gibi: Buzluğunuzun buz kalıplarına sade madensuyunu doldurup dondurun. Sabahları nemlendiricinizi sürmeden ve makyaj yapmadan önce bir adet maden suyunu ( buz haline gelmiş) eriyene kadar yüzünüzde gezdirin. Bu uygulama hem cildinizi sıkılaştıracak hem de içindeki minerallerle besleyecektir.


Makyajla uyumaya son: Ciltte kalan makyaj kalıntıları kimyasal reaksiyon oluşturarak kırışıklıklara, alerjilere ve cilt yaşlanmasına neden olur. Ne kadar yorgun olursanız olun, eve ne kadar geç dönmüş olursanız olun kaliteli bir makyaj temizleyici kullanarak makyajınızı güzelce temizlemeyi ihmal etmeyin. Bu sizin genç görünmenize büyük yarar sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder