15 Şubat 2012 Çarşamba

Parlak Ve Beyaz Dişlerle Gülümsemenin Sırrı

Dt. Pınar DerindereliModern yaşamın en önemli unsuru özel gün ve toplantılardır. Bu toplantılarda kendinizi rahat ve huzurlu hissedebilmeniz için görüntünüzden özelikle de diş güzelliğinizden emin olmanız önemlidir. “Diş Beyazlatma (BLEACHING)” uygulaması ile rahat rahat parlak ve beyaz dişlerle gülümseyebilirsiniz.


Dt. Pınar Derindereli


Diş Hekimi






Öncelikle, şunu belirtmek gerekir ki; diş beyazlatma, dişlerin yüzeyinde oluşan (çay, ,kahve, sigara vs.) harici lekelerin diş minesi üzerinden polisaj işlemi ile uzaklaştırma uygulaması değildir. Bu işlem sadece, sonradan oluşmuş olan lekelerin temizlenmesi ile diş minesinin kendi renginin ortaya çıkmasını sağlar.


 


Elbette ki her birey altı ayda bir, düzenli, diş hekimi kontrollerine gitmeli, ağız hijyeni hakkında bilgi edinmeli ve yapılması gereken temizlik ya da restoratif işlemleri yaptırmalıdır.


Bütün bunların yanısıra herkes, sağlıklı dişlerle birlikte, bembeyaz güzel gülüşlere sahip olmak ister. Bu imkansız bir şey değildir. Diş beyazlatma (bleaching) işlemi ile diş minesinin sahip olduğu rengin, kendi tonundan en az 2-3 ton açılması sağlanabilir.


Beyazlatma (Bleachıng) İşlemi Nasıl Uygulanır?


İki tip beyazlatma işlemi  vardır:


-  Ev tipi (home bleaching)
-  Ofis tipi (Office bleaching)


Ev tipi beyazlatmada; hastanın ağzından hekim tarafından alınan ölçüler ile kendi dişlerine uygun özel plaklar yapılır ve bu plakların içine yine hekim tarafından dozajı ve miktarı ayarlanan beyazlatma jelleri verilir. Hasta bunu genellikle geceleri yatarken ya da gün  içerisinde 3-4 saatlik periyotlarla uygular. Ortalama 1-2 hafta içerisinde güzel sonuçlar elde  edilir.


Ofis tipi beyazlatma ise; hekim tarafından, kimyasal ya da ışıkla aktive olabilen jellerin uygulanması ile gerçekleştirilir. Bu uygulama ortalama, 20-30 dakikalık süreçlerden oluşan dört ya da beş seansı içerir. Ev tipine göre avantajı daha kısa süreli ve hastanın kendisinin uygulamak zorunda kalmadığı bir uygulama şekli olmasıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder