15 Şubat 2012 Çarşamba

Sağlıklı Bir Cilt İçin...

Sağlıklı Bir Cilt İçin...İnsan cildinin bir çok düşmanı olduğunu belirten uzmanlar, sağlıklı bir cilde sahip olmanın kurallarını açıkladı...





Sigara ve içki içmeyin: İkisi de vücudunuzu zehirler ve geriye pörsümüş sarkık bir cilt bırakır. Sigara ayrıca ağız kenarındaki çizgilerin derinleşmesini hızlandırır.


Uykunuza dikkat edin: Eğer yeterli derecede uyuyamıyorsanız, egzersiz yapın ve yüzünüze soğuk su çarpın. Uykusuzluğun yol açtığı çizgileri kapatmak için hafif bir nemlendirici sürün.


Çok sıcak suyla yıkanmayın: Yıkanırken suyun kaynar derecede sıcak olmaması için önlem alın. Aşırı sıcak, cildi kurutur ve dokuları zedeler.


Sağlıksız beslenmeyin: Sağlıksız besleniyorsanız deriyi koruyucu yaşamsal maddeleri alamıyorsunuz demektir. Ayrıca güneşin kavurucu ışınlarından uzak durmaya çalışın.


Makyajınızı temizleyin: Gözenekleri tıkayarak toksinlerin cilt yüzeyine çıkıp atılmasını önler. Göz makyajı silinmediği takdirde bir göz iltihabına neden olabilir.


Sivilcelerle oynamayın: Sivilce, deri dokularına zarar verir. Ayrıca enfeksiyonun çevreye yayılmasına neden olarak sorunu büyütür. Enfeksiyonlu bölgeye antiseptik merhem sürün.


Cildinize nazik davranın: Yüzünüzdeki ölü deriyi temizlemek için satılan bazı toz ya da kremler deriniz için fazla kaba gelebilir. Cilt tipiniz ne olursa olsun yüzünüze daima nazik davranın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder