15 Şubat 2012 Çarşamba

Sekiz Adımda 2012 Makyajı

Sekiz Adımda 2012 MakyajıYeni bir yıl yine yepyeni trendlerle teşrif etti. Bu yıl neleri baş tacı yapacağız neleri gözümüzden uzak tutacağız, neleri giyip neleri görmeye bile tahammül edemeyeceğiz şimdiden belli…






Modacılar bunun için bir yıl öncesinden uğraştılar ve trendleri belirlediler. Ama unutmayın ki makyajın da bir modası var… Gelin 2012 yılının makyajına kısa bir göz atalım…


Bu yıl cildinizi parlak göstermeye uğraşmayın…
Sanki otobüsün peşinden koşmuş ya da basamakları üçer üçer çıkmışsınız gibi hafif terli ve parlak bir cilt bu yıl çok demode. Mat ve bebek gibi bir cilt 2012 yılının en güzel makyaj trendi. Mat ve pürüzsüz bir cilt elde etmek için fondöten öncesinde yüzünüze bir primer sürebilirsiniz, cildinizdeki renk farklılıklarını kapatmanıza yardımcı olur. Ayrıca fondöten haricinde pudra yardımıyla da yüzünüzdeki parlamaları önleyebilirsiniz. Bu yıl aydınlatıcı tarzda ürünlerden kaçınmanız gerekli.


Cımbızdan biraz uzak durmanız gerekecek…
Geçtiğimiz yıllarda oldukça revaçta olan, incecik kavisli kaşlar bu sene çok demode.  Yıldızı parlayan sanatçıların kaşlarına bakın, neredeyse hiç cımbız değmemiş gibi değil mi? 2012 yılının modası çok aşırı değil ama yine de kalın, rengi koyulaştırılmış, fırçalanmış, dolu dolu görünen ve dramatik bir biçim verilmiş kaşlar. Bu etkiyi yaratmak için bir kaş kalemi ya da kaş rimelinden yardım alın. Ama ilk önce eski fotoğraflarınızdan kaşlarınızın doğal haline bir bakmanızda yarar var.


Yanaklar güneşte yanmış gibi…
Sanki güneş yanaklarınıza vurmuş da hafif  bronzlaştırmış gibi doğal bir görünüme sahip yanaklar bu yıl  çok moda olacak.  Bu etkiyi yaratmak için bronzlaştırıcı allığınızı elmacık kemiklerinizin üzerine uygulayın. Elmacık kemiklerinizin yerini bulmakta zorlanıyorsanız, sadece gülün ve ortaya çıkan yanaklarınızı allığınızla renklendirin. Bunun için en ideal ürün top allıklar ve büyük fırçalar.


Tek aydınlık gözlerde…
Daha doğal bir görünüm için Göz renginize ve teninize uygun bir göz farı seçin, renk çok önemli değil, ama mutlaka aydınlık olsun. Bunun için renklerin pastel olanlarından çok metalik olanlarını kullanın.  Krem şeklinde olan farları tercih edin ki aydınlık etkisini arttırın. Metalik farınızı dumanlı göz makyajının içine katarak çok daha çarpıcı ve etkileyici bir görünüme sahip olabilirsiniz.


Rimel, rimel ve yine rimel…
Makyajın vazgeçilmezi, göz makyajının olmazsa olmazı 2012 yılında da tahtından inmeyen rimel… 2012 yılında da dolgun ve koyu kirpikler dikkat çekiyor. Rimelinizin etkisini artırmak için öncesinde kirpiklerinizi kıvırmanızı tavsiye ediyoruz.


Gece için ışıltılı kalemler…
Gözlerdeki aydınlık etkisini arttırmak için pırıltılı göz kalemlerinden destek alacaksınız. 2012 yılı için en pahalısından en ucuzuna hemen hemen tüm markaların ışıltılı göz kalemleri hazır. Size düşen, en uygun renk tonunu seçip, farınıza uydurmak. Tam göz pınarınıza konduracağınız minik bir ışıltı da sizi daha romantik ve ilgi çekici gösterecektir.


Maşanın saltanatı bu yıl da sürüyor…
Saçlar 2012 yılında da iri dalgalı… Maşayla olan yakın dostluğunuz bu yıl da devam edecek. Kalın, iri buklelerle dökülen saçlar size masum bir ifade katmayı sürdürecek. Saçlarınıza maşa yapmayı öğrenmekte geciktiyseniz bu yıl bunun tam zamanı… Ama siz siz olun incecik maşalardan uzak durun…


Kırmızı dudaklar
Saç ve ten rengine uygun seçilmiş ve doğru uygulanmış kırmızı rujunuz bu yıl da kadınsılığınıza kadınsılık katacak. Kırmızı ruj 2012 yılının gecelerine ve gündüzlerine ayrı bir cazibe katıyor. İster kiremit rengi, ister bordo; ister mat ister parlak kırmızı rujunuzu seçin, belli belirsiz bir göz makyajı ile tamamlayın. İşte hazırsınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder