15 Şubat 2012 Çarşamba

Diyet Ödemeden Zayıflayın

Diyet Ödemeden ZayıflayınŞimdiye kadar çoğu kez diyete başlamış fakat sonunu getirememiş olabilirsiniz. Kimi zaman ruh haliniz, katıldığınız davetler ya da arkadaş grubunuz bu kararı sabote edebilir. Ama bu sefer kararınız kesinse size bazı önerilerimiz olacak.





Diyetteki pek çok kişinin aldandığı konu kısa sürede kilo verme isteğidir. Oysa bu son derece yanlıştır. Uzun zaman dilimine yayılan programların sıkı ve kısa süreli diyetlere göre daha kalıcı olduğunu unutmayın. Bu nedenle haftalık şok diyetler yerine daha uzun süreli aylık programları tercih edin.


Vücudunuzu iyi tanıyın
Herkesin bünyesi farklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle öncelikle vücudunuzu iyi tanımalısınız. Ani kilo değişikliklerinin üzerinizde yaptığı etkileri iyi takip edin. Eğer her zamankinden daha yorgun ve güçsüz hissetmeye başladıysanız, başınız dönüyor ve elleriniz titriyorsa, her zamankinden daha sinirli hareketlerde bulunuyorsanız mutlaka diyetinize ara vermeli ve beslenme uzmanınız ile görüşmelisiniz.


Spora önem verin
Spor ve fiziksel aktiviteler insan hayatının her döneminde son derece önemlidir. Spor yapan kişilerde motivasyonun daha da arttığı gözlenmiştir. Ancak fiziksel aktiviteler, beden ölçülerinin incelmesini sağlar, kilo kaybettirmez. Spor yapan kişilerde vücuttaki yağ kütlesi yok olur ve kaslar güçlenir. Böylece vücut toparlanır ve form kazanır. Ayrıca yürüyüşün de kalori yakmada etkili olduğunu hatırlayın ve günde 30 dakika kadar uyuyun.


Meyve ve sebzeyi unutmayın
Diyet programlarında en çok tavsiye edilen, bol bol sebze ve meyve yenmesidir. Böylece vücudunuzun gerek duyduğu vitamin ihtiyacı da karşılanmış olacaktır. Sürekli aynı tip besinlerle beslenmemeye de özen gösterin. Listenizde bol bol yeşillik bulunsun.


Kendinizi ödüllendirin
Diyet programınız sırasında bazen kendinizi çok sıkılmış hissedebilirsiniz. Gözünüzün önüne tatlılar, börekler ve pastalar gelebilir ve kendinizi çok mutsuz hissedebilirsiniz. Bütün bunların yaşanmaması için haftada bir gün çok sevdiğiniz bir yemek ya da tatlıyı kendinize ödül verin. Yalnız bu ödülün dozunu da kaçırmayın.


Diyetisyeninizle iletişim halinde olun
Diyet programınızı uygularken diyetisyeninizin tavsiyelerine uyun ve sürekli kontrol altında olun. Onun önerilerini dikkate alın ve bir problemle karşılaştığınızda mutlaka danışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder