15 Şubat 2012 Çarşamba

Gulyabani Uyarısı !

Gülyabani Uyarısı!Çocukları korkutacak ve tedirgin edecek olayların anlatılmaması gerekir!!!




Masal ve hikayelerin, çocukların hayal dünyasını genişleten, hayal kurma yeteneklerini geliştiren faydalı araçlar olduğuna dikkat çeken uzmanlar, çocukların iyimser ve ihtiyatlı olmasını sağlayacak, abartılı korku unsurları taşımayan anlatımların seçilmesinin önemini vurguluyor.


Özellikle annelerin, çocuklarını kontrol altına almak, iyi davranışlara yöneltmek, bazen de istemedikleri davranışlardan alıkoymak için, "Karanlık çöktükten sonra dışarı çıkarsan seni öcüler kaçırır gibi" gibi sözlerle korkutuyor. Çocuk korktuğu için akşam evden çıkamaz, karanlıkta duramaz. Ancak bu korkular, çoğu zaman çocuk büyümesine rağmen devam eder ve çocuğun hayatını da ailenin hayatına da olumsuz etkiler.


Çocuğun içinde kök salan bu duyguların, erişkinlik zamanında da değişik biçimlerde devam edebilir. Bütün bu korkuların kökeninde, annenin küçükken çocuğun dünyasına soktuğu korkular vardır. Çocukların eğitilirken asla gerçek dışı bilgiler verilmemesi gerekir. Kendileri için iyi ve olumlu bir amaca erişmek için onları yönlendirirken asla yalan söylemeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder