15 Şubat 2012 Çarşamba

Çocuğu Sofraya Hazırlayın

Çocuğu Sofraya HazırlayınÇocuğu yemekten 5 dakika önce uyarın, hazırlanmalarına, ellerini yıkamalarına zaman tanıyın. Huzursuz, heyecanlı veya yorgun bir çocuğun yemek için hazır olması zaman alabilir.




Çocuğun yemesini istediğiniz çeşitli besinleri satın alırken maceracı ve zeki olun. Esnek olun, eğer çocuk yemekten kaçmaya çalışırsa üzülmeyin. Sağduyulu ve mantıklı olun, çeşitli sağlıklı besinleri tüketen, sağlıklı beslenen iyi bir örnek olun. Sizin önerdiğiniz sağlıklı besinler içinden çocuğun seçim yapmasına izin verin"...


Yemek öncesi spor
Çocuklar sofrayı kendi bağımsızlıklarını gösterdikleri bir sahne olarak görür. Bazı öğünleri atlama, yemek seçme, yeni menüler denemekten kaçınma gibi durumlar genellikle çocuğun normal gelişim sürecinin bir parçasıdır. Zaman içinde çocuk sağlıklı gelişmesi için gerekli olan besinleri yeterli miktarda tüketecektir. Yemek öncesi ebeveyn ve bakıcının da katıldığı çeşitli faaliyetler (yürüyüş yapmak, top oynamak, bisiklete binmek) tüm aile için hem sağlıklı hem de eğlenceli bir ortam sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder