15 Şubat 2012 Çarşamba

Güzel Bir Gülüş Hayal Değil

Güzel Bir Gülüş Hayal Değil,dis guzelligi ve gulus,gulmek,Gülüş dizaynında izlenen adımlar,Diş Hekimi  Aslı Ercanlı Ünal,Aslı Ercanlı ÜnalDiş güzelliği gülüşünüzü doğrudan etkiler. Dişlerinizin görüntüsü yüzünden rahatça gülemiyorsanız, size özel bir gülüş dizaynıyla istediğiniz görüntüye kavuşmanız artık mümkün.
Diş Hekimi  Aslı Ercanlı Ünal





Gülmek, sosyal yaşamın en önemli unsurlarından biridir. Araştırmalar, konuşma ve gülme sırasında fark etmeden karşımızdaki kişinin dişlerine odaklandığımızı gösteriyor. Güzel bir gülümseme iletişimimizin başarısı için avantaj sağlıyor. Kendini ifade etmenin en etkili yollarından biri olan gülmek, dişleri sorunlu olanlar için bir kâbusa dönüşebiliyor. Fakat, kozmetik diş hekimliği alanındaki gelişmeler sayesinde artık herkes hayalindeki gülüşe sahip olabilecek.


Doğal Görünmesi Önemli
Güzel bir gülüş için öncelikle yüz biçiminizle, dudak yapınızla uyumlu dişlere sahip olmanız gerekir. Gülüş dizaynı, kişisel özellikleriniz ve isteklerinizle doğallık ve fonksiyonu birleştirerek yüzünüze en uygun gülümsemeyi oluşturmak için vardır. Yaptırdığınız dişlerin yapay olduğu kimse tarafından anlaşılmamalıdır, eğer karşıdan yapay olduğunu belli eden renk, biçim gibi ayrıntılar varsa bu asla ideal bir gülüş değildir. Modern diş hekimliğinde estetik sınırlar içinde dişlerimizi güzel göstermek için uygulayabileceğimiz çok fazla seçeneğimiz var. Önemli olan sorunları doğru tespit edebilmek ve soruna yönelik, minimum müdahaleyle maksimum estetiği sağlayabilen tedavileri seçmektir.


Uzun yüze oval dişler,…
Yüz yapısının temel özelliklerine sadık kalmak şartıyla, diş şeklinde yapılan ufak değişiklikler, yüzün bütünündeki ifadeyi de istenen şekilde değiştirebilir. Örneğin uzun yüzlü bir kişiye dikdörtgen formda uzun dişler yapılırsa yüzü olduğundan da uzun görünecektir. Oysa oval veya daha geniş formlar denenerek yüzdeki hoş olmayan uzunluk kamufle edilebilir veya yuvarlak yüzlü bir kişiye daha ince uzun formda dişler yapılarak yüzünün daha ince görünmesi sağlanabilir.


20 Yaş Gençleşin!
Gülüşümüz yüzümüzdeki en önemli gençlik kriterlerinden biridir. Yaşla birlikte dişlerimizin renginde bir koyulaşma, boylarında kısalma meydana gelir. Birçok kişi yanlış bir inanışla yaşlanınca sadece takma dişler yaptırabileceklerini sanıyorlar. Oysa dikey boyut yükseltilmesi, diş beyazlatma, kozmetik düzenleme gibi yöntemlerle 20 yıl önceki gülüşünüze kavuşmanız mümkün.


Gülüş dizaynında izlenen adımlar
• Öncelikle ağız içi ve ağız dışı fotoğraflarınız çekilir.
• Panoramik ağız filminiz alınır.
• Fotoğraflar, filminiz ve özel istekleriniz doğrultusunda sahip olmak istediğiniz gülme hattı belirlenir.
• Dişlerinizde herhangi bir kesme işlemine başlamadan diş rengindeki malzemelerle geçici model çalışması yapılır. Bu sayede dişlerinizin bittiğinde neye benzeyeceğini görmüş olursunuz.



Aşağıdaki sorulara vereceğiniz yanıtlarla gülüşünüzden memnun olup olmadığınızı kendiniz test edin.



Gülüşünüzü beğenir misiniz?
Gülerken ağzınızı kapar mısınız?
Dişlerinizin şekli sizi rahatsız ediyor mu?
Dişlerinizin rengi sizi rahatsız ediyor mu?
Ağzınızı bir başkasına göstermek sizi utandırır mı?  
Diş etlerinizin görüntüsü sizi memnun ediyor mu?


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder