15 Şubat 2012 Çarşamba

Makyajda Mevsim Sonbahar

makyaj, guzellik, bronz, moda, trend, Makyajda Mevsim SonbaharBayanlar gizemli ve romantik olmaya hazır mısınız? Bahar makyajında gözler gizemli, yanaklar güneş sıcaklığında, dudaklar ise  solgun ancak  romantik olacak.


İlknur Aslan
Makyaj Uzmanı





Değişen doğa ile birlikte sizin cildinizi yenilemeniz gerekir. Cilt yapınıza uygun bir peeling ile yazdan kalma yıpranmış cildinizi ölü deriden arındırın. Kışa yaklaştıkça cilt rengi açılmaya başlıyor. Ancak fondöteninizi seçerken yine boyun ve dekolte renginiz ile aynı olmasına özen gösterin.


Gözler gökyüzü gibi gizemli ve puslu. Kalem ve far hileleri ile derin gölgeli, vurgulu ve çarpıcı bakışlar. Siyah kaleminizi kirpik diplerine yoğun şekilde uygulayıp üzerine füme veya kahverengi tonlarındaki farı dıştan göz pınarlarına doğru kapaklara fırça yardımı ile dağıtın. Gözlerin daha büyük ve canlı görünmesini istiyorsanız parlak metalik tonlarda krem yada toz farları gözün iç köşelerine hafif dokunuşlarla uygulayın. Finali ise kirpiklerinizi kıvırıp bol rimel sürerek tamamlayın.


Yanaklar yazdan kalma zaman zaman kendini gösteren güneşin sıcaklığında. Parlak kırmızı ve pembe tonlarında elmacık kemikler üzerine süreceğiniz allık ile sıcak taze bir görünüm elde edebilirsiniz.


Dudaklar biraz solgun, biraz romantik.


Gün içerisinde dudaklarınıza fondöten uygulayıp üzerine şeffaf bir parlatıcı kullanabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise daha çekici ve romantik bir görünüm için canlı pembe, inci ışıltılı rujlar tercih etmelisiniz. Gece parti şıklığına uygun olarak kırmızı dudak kalemi ile çerçeveleyip belirginleştirdiğiniz dudaklarınıza parlatıcı sürerek hem doğal, hem de çarpıcı bir görüntü sağlamış olursunuz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder