15 Şubat 2012 Çarşamba

Mideye Dost 5 Besin


 



Emine BayıroğluMide ağrılarınıza son verecek sağlıklı ve dost besinlerle yemek yemenin keyfini çıkartabilirsiniz... 



 




Emine Bayıroğlu



Mahmure.com Sağlık Editörü






*Karnabahar



Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının ham maddesi olarak kullanılıyor.



*Patates 
Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.



*Maden suyu 
Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.



*Zeytinyağı 
Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.



*Baklagiller 
Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü artırıyor.



----------------------------------



Seksin Bilmediğimiz Faydaları!



Seksin faydalarını size sorsak ilk olarak söyleyeceğiniz şey; mutlu ediyor, aşkı ateşliyor olurdu herhalde. Ama ya daha fazlası varsa… İşte o bilmediğimiz faydaları:



*Cinsellik âdeti düzenler; 

Düzgün bir cinsel hayat hormonal dengeyi korur ve âdetin düzenli olmasını sağlar. Düzenli orgazm yaşayan kadınlar kanlarındaki endorfin miktarından dolayı düzenli ve ağrısız adet görürler.



*Cinsellik olumlu düşünmeyi sağlar: 

Orgazm sonucu serbest kalan enerji, olumsuz düşüncelerin ve takıntıların oluşmasını önleyip olaylara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşmayı sağlar.



*Cinsellik bağırsakları çalıştırır: 

Cinsel ilişki sırasında karın kaslarının kasılması, derinlere kadar etkisini gösteren bir masaj gibidir. Bunun bağırsaklar üzerinde laksatif etkisi olur.



------------------------------------



Kalbinize Faydalı Bitkiler



Kalp sağlığınızı korumak için bu bitkilerden faydalanmalısınız…



*Söğüt (Salix):Söğüt kabukları, aspirinin bitkisel kökeni olan ‘salisin’ içerir. Yapılan araştırmalar, günde yarım ya da bir tablet alınan aspirinin damarlarda plak oluşumunu engelleyerek, kalp krizi riskini azalttığını ortaya koydu. (Aspirine alerjiniz varsa, söğütten de uzak durun.) Bir çay kaşığı söğüt kabuğunu 250 ml. kaynar suya atıp, 15 dakika kadar demlenmeye bırakın ve süzün. Bu çayı her gün ya da gün aşırı, bir fincan için.



*Üzüm (Vitis Vinifera):Yapılan birçok araştırma, günde bir ya da iki bardak şarap içenlerde kalp krizi riskinin yaklaşık olarak %25-40 oranında düştüğünü gösterdi. Üzüm kabuklarında ‘fenol’ adı verilen ve şaraba kırmızı rengini veren bazı bileşikler bulunur. Fenoller, vücudu kötü kolesterolden korur. Bu yararlı bileşikleri almak için mutlaka şarap içmeniz gerekmez. Fenoller aynı zamanda kırmızı üzüm, kırmızı üzüm şırası, yaban mersini, böğürtlen, çay üzümü, sarımsak ve soğan gibi diğer birçok sebze ve meyvenin içeriğinde bolca bulunur.



*Semizotu (Portulaca Oleracea):Yetiştirilmesi çok kolay bir bitki olan semizotu, ‘omega 3’ yağ asidi bakımından en zengin kaynaktır. Bu asitler, kalp krizine neden olan kan pıhtılarını önler. Kanseri önleyen antioksidanlarla dolu olan semizotu, bire bir oranlarda kalsiyum ve magnezyum da içerir. Bu da bolca taze semizotu yemek için çok iyi bir neden. Semizotunu çiğ halde salata olarak yiyebileceğiniz gibi, ıspanak gibi de pişirebilirsiniz.



----------------------------------------



B12 Açısından Zengin Besinler



B12 vitamini hayvansal dokularda bulunur, sebzelerde bulunmaz. Bu yüzden vegan (tamamen bitkisel) beslenen kişilerde zaman zaman B12 vitamini içeren kompleks haplar kullanmaları gerekebilir.



B12 vitamini anemi hastalığını önlemek için gereklidir, alyuvar üretiminde folik asitin düzenlenmesine yardım eder ve demir kullanımına yardımcı olur. Doğru sindirim, besinlerin alınması, protein sentezi, karbonhidrat ve yağ metabolizması için gereklidir. İşte B12 açısından zengin besinler…



*Midye:85 gram midyede 84.1 mikrogram B12 bulunur. Aynı zamanda demir ve potasyum kaynağı açısından en zengin besinlerdendir.



*Tavuk:Her 250 gram tavukta 13.7 mikrogram B12 bulunur.



*Yengeç:85 gram yengeç etinde 9.8 mikrogram B12 bulunur.



*İstiridye:6 orta boy istiridyede 16.4 mikrogram B12 vitamini bulunur.



*Alabalık:Somonun akrabası olan alabalığın 85 gramında 4.2 mikrogram B12 vitamini bulunur.



*Hindi:250 gram hindide 48.2 mikrogram B12 bulunur.



*Somon Balığı:Yarım fileto somon balığında 9 mikrogram B12 bulunur.



*Dana Eti:85 gram dana etinde 70.7 mikrogram B12 bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder