15 Şubat 2012 Çarşamba

Çocuğunuzu Yalnız Bırakmayın

Çocuğunuzu Yalnız BırakmayınKendi halinde bırakılan ve çok fazla uyarı almayan çocuklarda, geç konuşma ve iletişim sorunları olabiliyor.




Uzmanlar, konuşma ve dil gelişiminin, iletişim ile sosyal hayatın en önemli maddesi olduğunu belirtirken, "Kişi, iletişim araçlarıyla kendini ifade eder ve hayatını devam ettirir. Konuşma ve iletişimin eksik kaldığı bir hayatta birçok sıkıntının gelişmesi açısından zemin hazırlanmış olur" diyor...


Çocuğun zamanında konuşmasının, psikososyal gelişimin aşamalarının düzenli olması, çocuğun sosyal ilişkilerinin ve gelişiminin normal olması, zeka ve öğrenme kapasitesinin normal seviyeye gelmesi için gerekli olduğuna dikkati çeken çocuk sağlığı uzmanları, "Eğer çocukta anatomik ve psikiyatrik bir sorun yoksa, genelde ilk 6 ayında yavaş yavaş heceler çıkmaya başlar. 12. aydan itibaren kelimeler çıkaran çocuk, 18. aydan itibaren de cümle kurmaya başlar" diye konuşuyor.


Bazı çocukların, hiçbir problemi olmadığı halde geç konuşmaya başladığını dile getiren uzmanlar, anne babaların, belli bir dönem beklendikten sonra hâlâ konuşmayan çocukları için gerekli incelemeleri yaptırmalarının uygun olacağını söylüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder